SZÁJSEBÉSZET

szájsebészet

Mikor van szükség erre a beavatkozásra? Például bölcsesség fog eltávolítása esetén, ha a fog rendellenesen nőtt ki vagy torlódást okoz, vagy épp nem tud előtörni. A bölcsességfog eltávolítás is történhet ugyanúgy, mint bármely más fog eltávolítása szerencsés esetben. Általában elmondható azonban hogy nem ez a jellemző. Adott esetben akár az íny metszésére is szükség lehet. A komplikáltságtól függetlenül, a bölcsességfog eltávolítás is a lehető legkisebb kellemetlenséggel jár rendelőmben, helyi érzéstelenítés kíséretében.

Bármely más fogunk esetében előfordulhat, hogy annak beágyazódása miatt csak szájsebészeti eljárásban távolítható el.

Ami minden fogfájást okozó problémában közös, hogy magától a probléma nem fog megoldódni. Mindenképp fogorvos beavatkozására lesz szükség. Többek között ezért sem érdemes halogatni a szakember segítségének igénybe vételét.

Keresse Nyíregyházi magán fogorvosi rendelőmet, bátran, bizalommal! Árlistám az összes elérhető ellátás árával ide kattintva érhető el!

Magán fogorvosi rendelőmben elérhető ellátások listáját pedig ide kattintva éri el!

Időpont kérése telefonon lehetséges az alábbi számon: 20/402-6225
Cím: 4400 Nyíregyháza, Szent István utca 8.

Amikor a szájsebészet szót halljuk, hajlamosak vagyunk a legkellemetlenebb dolgokra gondolni. Munkám során számtalan ilyen beavatkozással találkozom, így mondhatni számomra ez rutin jellegű feladat. Helyi érzéstelenítésben, szinte fájdalom nélkül, rövid gyógyulási idővel!

A fogak megmentése az elsődleges cél minden esetben. Rendelőmben csak a legvégső esetben történik meg a foghúzás, fogeltávolítás. A beavatkozásnak a tévhitekkel ellentétben nem szabad sem nagy, sem pedig kis fájdalommal járnia. Amennyiben gyulladásban van a problémát, fájdalmat okozó fog, ez esetben először gyógyszeresen megszüntetése kerül a gyulladás, majd ez után történik meg a fogeltávolítás.

Az eltávolított fog helyén keletkező seb tisztán tartása is fontos. Egy tiszta seb könnyebben és gyorsabban tud gyógyulni. Egy másik tévhit, hogy a foghúzás helyén keletkezett sebet még csak érinteni sem szabad. A foghúzást követő napon, megfelelő óvatosság és puha sörtéjű fogkefe kíséretében, már lehet a fogakat és a sebet is tisztítani. Használhatunk esetleg még szájöblítőt.

Rendelőmről bővebben itt olvashat!

általános fogászat