SZÁJHIGIÉNIA

Egészséges íny, üde lehelet és ragyogó mosoly. Ennek a három dolgoknak kettő alapvető feltétele van: az egyik a rendszeres és helyes fogmosás, a másik pedig a rendszeres, rendelőben végzett szájhigiéniai kezelés!

A helyes és rendszeres fogmosás ellenére azonban előfordulhat a fogkő képződése. Amennyiben pedig már le is rakódott fogainkra, akkor a probléma csak professzionális fogkő eltávolítással orvosolható. Fontos tudni, hogy a kialakult fogkő, az otthoni legalaposabb fogmosással sem lesz már eltávolítható. Kizárólag fogorvos fogja tudni eltávolítani a kialakult fogkövet.

Szájhigiénia

Nem szabad elfelejteni, hogy a fogkő nem csak esztétikai probléma, számos más komoly probléma forrása is lehet. Az elfogyasztott italok, ételek, élvezeti cikkek (mint például a cigaretta) hatására elszíneződnek, csúnyává válnak. Hosszú távon a nem csak magát a fogat károsítják, hanem magát a fogágyat is. Amennyiben a fogkő nem kerül eltávolításra, ez esetben akár teljesen ép és egészséges fogunk elvesztését kockáztatjuk.

Ismerjen meg, bemutatkozásomat itt találja!

fogászati ellátások

A fogkő újraképződése szinte mindenkinél megtörténik, ezen nem kell meglepődni. Az is megtörténhet hogy a fogkő eltávolítás szinte azonnal újra megjelenik, van akinél viszont csak hosszú idő múlva. Maga a fogkő eleinte világos, esetleg sárgás színű, állaga puha. Idővel színe sötétebb lesz, állaga pedig egyre keményebb.

Maga a fogkő eltávolítás egyébként egy teljesen fájdalommentes ellátás, a legkisebb kellemetlenséggel sem jár.

Rendszeres szűréssel számos komolyabb szájüregi probléma megelőzhető, mint például rákmegelőző elváltozások melyből kialakulhat szájüregi rák. A túlzott fogkő ami a fognyakon telepedik meg első sorban, egyenes utat jelenthet a fogak elvesztéséhez és gyulladásos állapotot tart fent, ami más szervrendszeri betegségekhez is vezethet, vagy hajhullást allergiát is okozhat.

Keresse fel nyíregyházi fogorvosi magánrendelőmet évente kettő alkalommal, még akkor is ha egyébként panaszmentes. Így a komolyabb fogászati problémák megelőzhetőek, a kisebb kialakult problémák könnyen, költséghatékonyan és gyorsan orvosolhatóak. Kellemes, nyugodt és stressz mentes környezetben állok az Ön rendelkezésére. Rendelőm ellátásainak árait ide kattintva éri el!
Az összes, elérhető ellátásomat pedig itt találja!

Időpont kérése telefonon lehetséges az alábbi számon: 20/402-6225
Cím: 4400 Nyíregyháza, Szent István utca 8.