GYERMEKFOGÁSZAT

Bár valóban idővel szép új maradó fogak nőnek a tejfogak helyén, ám a tejfogak is rengeteg kellemetlenség okozói lehetnek, és hatásuk van a maradó fogakra. Ugyan úgy szuvasodhatnak és ugyan úgy gyulladásba kerülhetnek, mint a maradó fogak, így ugyanolyan problémákat is tudnak okozni. Természetesen egy szuvas, gyulladt tejfog érzékeny lehet és fájdalmat is tud okozni. A körülötte lévő csontszövet gyulladása pedig olyan mértékig terjedhet, hogy annak negatív hatása lehet a maradó fog csírájára is.

Ugyanolyan szerepük van a tejfogaknak a rágásban, a beszédben és a hangképzésben, mint a maradó fogaknak. Így például egy-egy tejfog hiánya helytelen hangképzéshez vezethet.

Gyermekfogászat

Az egyik leggyakoribb probléma a nem időben eltávolított tejfog esetén, a maradó fogak rendellenes előtörése, ami a későbbiekben fogszabályozási kezelést igényel. Ezért szükséges a gyermek szűrése félévente.

Ne kockáztassa gyermeke felnőtt kori fogainak épségét. Fordítson ugyanakkora figyelmet a tejfogakra, mint a maradó fogakra.

Fogászati rendelőmben gyermekfogászati ellátással állok az Önök rendelkezésére.

Gyermekeink fogainak felnőttkori épségéért szülőként tehetjük a legtöbbet, főleg annak tükrében, hogy ez egész későbbi életükre hatást gyakorol majd.

Fontos hogy már egészen pici korban megismertessük a gyermeket a fogászati rendelővel, a fogorvossal és az egész környezettel, így amikor bármilyen beavatkozásra kerül sor, már egy számára ismerős közeg fogja Őt fogadni. Kiváló példa erre, amikor a szülő érkezik fogászati kezelésre. Nyugodtan hozza magával gyermekét, kísérőként. Így látni fogja a fogászati rendelő bár elsőre lehet hogy „félelmetesnek” tűnik, de ott semmi rossz történhet, hiszen a szülő is nyugodtan ül kezelés közben a székben, az orvos pedig semmi rosszat nem csinál. Így a gyermekben ki tud alakulni a bizalom, a későbbiekben pedig pontosan tudni fogja mire is számíthat.

A tejfogakkal kapcsolatban pedig el kell oszlatni egy tévhitet. A szülők többsége úgy gondol a tejfogakra, hogy azok idővel úgyis cserélődnek, így nem igényelnek különösebb figyelmet. De ez sajnos nem a legjobb hozzáállás.

Rendelőm ellátásaink árait itt találja!