FOGPÓTLÁS

fogpótlás

Tartós, élethű, természetes fogpótlások. Ön is szeretné eltűntetni foghiányát gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan? Legyen szó akár kivehető fogsorról vagy rögzített pótlásról, Nálunk mindkettőt megtalálja.

A kivehető fogpótlás az egyik leggyorsabb megoldás a fogpótlásra. Akár 1 hét alatt elkészülhet. A gyors elkészülési idő ellenére, egy precíz, fogtechnikai labor bevonásával készült fogpótlás, mely élethű és funkcióját teljes mértékben ellátja. Alapvetően kettő fajtája létezik. Az egyik a részleges kivehető fogpótlás, a másik a teljes kivehető fogpótlás. A különbség alapvetően az, hogy a részleges kivehető fogpótlás esetében a Páciensnek rendelkeznie kell legalább egy, saját, jó állapotú stabil foggal. A teljes kivehető fogpótlás pedig teljes foghiány esetén alkalmazható.

Rendelőm elérhetőségeit itt találja!

Fontos tudni, hogy a tartós foghiány nem csupán esztétikai probléma: a maradó fogak túlterhelődnek és „vándorlásnak” indulnak, továbbá nagyobb az esélye a különböző fogágy és ínybetegségek kialakulásának! A fogíny, az ínyállomány is megszenvedheti a foghiányt. Amennyiben ez a folyamat nagy mértékben lép fel, akkor a fogpótlás mindenképp költségesebb lesz, vagy adott esetben már nem is lesz megoldható.
A megmaradt fogak nagyobb terhelésnek vannak kitéve, hiszen át kell venniük a hiányzó fog szerepét is. Így megnő a sérülésüknek esélye is.

Egy hiányos fogazat nagy hatással lehet a táplálkozási szokásainkra is mivel az elfogyasztandó étel megrágása nehezebb. Ez számos problémához vezethet, például: emésztőrendszeri, immunrendszeri, érrendszeri. Étkezés közben pedig az elfogyasztandó falatok, akarva-akaratlanul arra az oldalra terelődnek ahol nincs, vagy kevesebb a foghiány. Így történik meg a megmaradt fogak túlterhelése.

Teljes foghiány esetében figyelembe kell venni, hogy a fogsor megszokásához idő kell, újra meg kell tanulni a táplálkozást és beszédet például. Az ehhez szükséges idő egyenesen arányos a foghiánnyal eltöltött idővel. Ez pontosan azt jelenti, hogy minél később kerül sor a hiányzó fogak pótlására, annál hosszabb megszokási idővel kell számolnunk.

Ne halogassa a hiányzó fog, fogak pótlását. Egy fog elvesztése után minél hamarabb érdemes elgondolkozni annak pótlásán, hiszen az idő a Páciens ellen dolgozik ez esetben.

Nyíregyházi fogászati rendelőmben lehetőség van kivehető fogsor készítésére.

magán fogorvos nyíregyháza